top of page

Sådan gør du det nemmest for dig selv

Forberedelse er det vigtigste, når man skal lave video, vi giver dig her en idé om, hvad du skal focusere på til din videooptagelse, og hvad du selv kan gøre, for at din video bliver så god som muligt.

Forberedelse

Det er rigtigt vigtigt at være forberedt på hvad man vil kommunikere i sin video.  Hvordan du skal præsentere dig i tekst, tøjvalg og kropssprog. Du skal øve teksten, så du har den på rygraden, gerne foran et spejl, jo mere sikker du er på teksten, desto bedre bliver din video. 

 

Proces

Når vi optager kører vi fra start og optager i afsnit. Du læser teksten op fra papir som er placeret lige over kameralinsen. Hvis du går i stå eller laver fejl, så optager vi bare igen til det er godt,  vi bliver ved til den sidder hvor den skal.

Tekst

Din tekst skal være kort, præcis og i talesprog, ikke skriftsprog. Skriv teksten som du vil sige den, med dine egne ord som falder dig bedst ind. Det er vigtigt, at du siger sætningerne inden du skriver dem ned. Brug eventuelt nogle af videoeksemplerne som inspiration og prøv at få teksten til at fylde ca. 1 til 1,30 minutter.

 

Du kan eventuelt dele din tekst op i afsnit. Start med at præsenter dig selv, fortæl om hvad du søger og hvorfor, hvad er dine kompetancer og måske lidt historik, hvor har du fået dine erfaringer fra og hvorfor er netop dette dit ønskejob, du kan også komme ind på hvem du er privat og måske lidt om dine fritidsinteresser og slut af med at fortælle, at de kan kontakte dig på mail eller telefon, derefter kommer din mail og telefonkontakt på skærmen.

 

Tænk også over hvad arbejdsgiveren gerne vil have af oplysninger, for at kunne bedømme, om du er den rette til deres virksomhed.

Videoeksempler

 

Tekstskabelon til optsgelse
Her kan du sætte dine afsnit ind, det er vigtigt at et afsnit ikke lapper over to sider. Teksten holder vi oppe over linsen på kameraet. Sørg for at skriv teksten i 20 eller 22 punkt (størrelse) DU SKAL SELV PRINTE DEN UD OG HAVE DEN MED TIL OPTAGELSEN

Trin for trin

 

Tøjvalg

Du skal passe på, at dit tøjvalg ikke tager focus fra dig, find noget tøj i neutrale farver, ingen pangfarver og ikke for mørke farver overalt. Det gør intet, at dit tøj matcher det du vil have på til en jobsamtale, tøj der fortæller om din personlighed. 

Optagelserne er foran en hvid baggrund, så kontrastfarver er altid det bedste.

Undgå tynde striber og prikker, det kan lave forstyrrelser i billedet.

 

Proces

Når vi optager videoen, laver vi billedsnittet over brystet, samtidig laver vi dækbilleder som skal lægges ind over din tale. Det kan være klip, hvor du laver det du taler om i videoen eller billeder der illustrerer dit budskab. Ved dækbilleder kan det være en fordel at have rekvisitter i form af billeder, hvis du er fotograf, tegninger, hvis du er arkitekt, kreative ting, hvis du søger i børnehave eller, hvis du er murer, kan du tage arbejdstøj med til dækbillederne.

Alt det aftaler vi i forvejen.

Kropssprog

En af de afgørende faktorer når du skal lave video er troværdighed, den opnåes ved, at du er dig selv 100%, du skal ikke med ét være skuespiller. Sid afslappet og fortæl hvorfor de skal vælge dig og hvad du kan. Smil når du fortæller, at du er udadvendt, og vær målrettet og professionel  i din attitude, når du fortæller om din passion for dit job, og hvorfor de skal vælge dig.

 

Alt det kan du øve foran spejlet eller selv optage på computeren, så  er det ikke helt nyt for dig, når vi skal optage. Du kan virkelig gøre din video meget bedre ved at øve disse ting inden optagelsen. 

Jobdatabase

 

Hjælp til færdiggørelse af jobdatabase

Du skal skrive efter det der står på denne side i et word dokument eller direkte i en mail. Så er det nemmere for os at kopiere det over på din side.

Tekst om dig selv: Mellem 5 og 10 linier

 

Faktaoplysninger:

Navn:

Uddannelse:

Alder: 

By: 
Søger: 

 

Kontaktoplysninger:

E-mail: 
Telefon: 


Jobvideo-cv:

(skriver vi)

 

LinkedIn:

PDF Filer

CV, kursusbeviser, udtalelser med mere skal sendes som PDF filer

 

Alt skal sendes til jobvideocv.viborg@gmail.com eller via We transfer til jobvideocv.viborg@gmail.com

Tryk på We transfer for at upload videofiler

Jobvideo-CV   Gl. Viborgvej 184 8920 Randers NV   Telefon 3131 5897

bottom of page